ברוכים הבאים למרכז המידע
לחיפוש בטקסט חופשי במרכז המידע הקלידו מילות חיפוש בתיבה
מרכז המידע  > הפרעות קשב וריכוז ותסמונות נוירו-פסיכיאטריות נוספות האם חסר במגנזיום קשור לסיכון מוגבר להפרעת קשב וריכוז? 
6
13/06/2019 | 

האם חסר במגנזיום קשור לסיכון מוגבר להפרעת קשב וריכוז?

במטא-אנליזה חדשה שהתפרסמה באפריל 2019 ב Psychiatry Research מדווחים המחברים כי קיים מתאם בין חסר מגנזיום בדם להפרעת קשב וריכוז (ADHD )
במטא אנליזה נכללו 7 מחקרי תצפית שפורסמו עד אוגוסט 2018 אשר חקרו מתאם בין רמת מגנזיום בדם להפרעות קשב.
ממצאי המטא-אנליזה הראו שלנבדקים עם הפרעת קשב היו רמות מגנזיום נמוכות יותר ברמה של 0.105mmol / l    באופן מובהק סטטיסטי  (95% CI: -0.188, -0.022, P <0.013  )  בהשוואה לרמה הממוצעת בקבוצות הביקורת ללא  הפרעת קשב.
החוקרים מסכמים כי המטא-אנליזה זו תומכות בתיאוריה כי קיים מתאם שלילי בין רמת המגנזיום בסרום להפרעת קשב כלומר ככל שיש פחות מגנזיום כך הסיכון להפרעת קשב עולה.
הם מוסיפים כי הטרוגניות הגבוהה בין המחקרים הכלולים מצביעה על כך שיש צורך במחקרים תצפיתיים ומבוססי קהילה נוספים כדי להמשיך ולחקור את הנושא.
Psychiatry Research  2019 Apr;274:228-234

ניתוח שלנו
מול צריכה נדרשת של כ-400 מ"ג ביום (לאדם ממוצע במשקל 70 ק"ג), התזונה היומית בישראל מספקת כ-300-250 מ"ג בלבד, עובדה המכניסה את רובנו למחסור. הסיבה למחסור הינה אדמות גיר עניות במגנזיום ועשירות בסידן הנפוצות בישראל והתפלת מי ים לצרכי שתיה. ספורטאים המזיעים הרבה, ביחוד בקיץ, סובלים ממחסור גדול יותר הבא לידי ביטוי בכיווצי שרירים פתאומיים, ביחוד ברגליים. תיסוף מגנזיום צריך לספק 50-150 מ"ג מגנזיום יסוד ביום בהתאם למשקל ומידת הפעילות הגופנית. מגנזיום טאורט המכיל 73 מ"ג מגנזיום יסוד קשור לחומצת האמינו טאורין, מהווה מקור יעיל במיוחד למגנזיום. תיסוף של קפסולה אחת ביומיים עד שתיים ביום בדרך כלל פותר את המחסור. יתרון נוסף של הטאורין הוא מעבר מהיר ומלא של מחסום הדם למוח ה BBB, וזמינות גבוהה מאד למערכת העצבים. כאשר הטאורין קשור לאטום מגנזיום הוא מכניס אותו למערכת העצבים והופך אותו לזמין לטובת הולכה עצבית. לכן מגנזיום טאורט הינו יעיל במיוחד גם עבור הפרעות נוירופסיכיאטריות כמו הפרעות קשב, תסמונת טורט, OCD, דיכאון וחרדה וכו'.
מנסיון של שנים רבות שלנו ושל משפחות אחרות עם בעיות נוירופסיכיאטריות מצאנו שמגנזיום טאורט הינו היעיל ביותר להפרעות אלו ובמקרים רבים הוא חלק מהפתרון התזונתי החלופי לתרופות פסיכיאטריות. על הדרך מצאנו שגם עבור ספורטאים המגנזיום טאורט יעיל מאד וכי ניתן לקחת קפסולה אחת ביום או יומיים ובכך למלא את המחסור ולהפיג את כיווצי השרירים. יתרון נוסף הוא העדר של הפרעות עיכול אשר נפוצות מאד בשימוש במגנזיום מינרלי כמו מגנזיום אוקסיד או הידרוקסיד או מגנזיום אורגני כמו ציטראט. לכן למרות העלות הגבוהה יחסית של קפסולה בודדת, העלות היומית של שימוש במגנזיום טאורט היא סבירה ואף נמוכה מהעלות של מוצרי מגנזיום אחרים אותם יש לצרוך במינון גבוה בהרבה.

מגנזיום טאורט

6 תגובות

  1. ציפי כץ הגיב:

    1) האם יש לכם המלצה לגבי סידן כעזרה לאוסטופורוזיס
    2) האם המגנזים טאוראט מתאים לשילוב עם סידן

  2. מאור הגיב:

    מגנזיום טאורט מגביר את הדופומין במוח? או את הסרטונין? כי הריטלין משאיר את הדיפומין בסינפסות וזה מה שגורם לריכוז ממה שקראתי.
    1.יש צורך לצרוך בנוסף לאומגה 3 מגנזיום טאורט מבחינת קשב וריכוז?, על מה המגנזיום טאורט פועל ?
    2.השפעת אומגה 3 היא מתגברת עם הזמן וממשיכה ההשפעה יותר טובה או שההשפעה נשארת זהה גם לאחר חודש וגם לאחר 3 חודש?

    • גיא בן-צבי הגיב:

      שלום מאור
      מגנזיום לא מגביר ולא מחליש את הדופמין. מחסור במגנזיום פוגע במוליכות העצבית בסינפסות. זה נכון לכל תאי העצב בהם נוצר מחסור. זה בא לידי ביטוי בעצבים במוח בהחמרת תופעות כמו אוסידי וטיקים ובשריר השלד בכיווצי שרירים בלתי רצוניים. מחסור בעצבי בלב בא לידי ביטוי בחוסר סדירות קצב לב \ פרפור.
      1.אין צורך מיוחד לקחת מגנזיום טאורט בהפרעת קשב. אם יש לאדם מחסור במגנזיום אז מגנזיום טאורט היא צורה מאד יעילה. אבל אין לזה קשר מיוחד להפרעת קשב או לאומגה 3.
      2. מחסור באומגה 3 נוצר לאורך שנים. מילוי המחסור עלול לקחת חודשים ואף שנים, תלוי מה עומק המחסור והיכן בגוף האומגה חסרה. במפרקים ובדם התחלופה גבוהה ותיקח שבועות עד חודשים. במוח זה לוקח חודשים עד שנים. קצב העליה של אינדקס אומגה 3 בגוף תלוי במשקל הגוף ובמינון. מחשבון המינונים שלנו יכול לעזור במציאת מינון אפקטיבי בהתאם למשקל ומצב הבריאות.
      גיא

  3. מאור הגיב:

    והאם אפשר לצרוך מגנזיום דרך מזון, וזה מספיק, או שהמגנזיום הזה קשה להשיג במזון?

    • גיא בן-צבי הגיב:

      בישראל קשה להשיג מגנזיום במזון בגלל 3 סיבות:
      1.רוב האדמות בישראל הן אדמות משקע גירניות עניות באופן טבעי במגנזיום (מלבד רמת הגולן בעצם)
      2. השקיה של קרוב ל100 שנה של אדמות החקלאות שטפה את רוב המינרלים כולל מהמגנזיום. אמנם החקלאים מוסיפי מגנזיום לחלק מהגידולים אבל לא מספיק כדי ליצר מוצרי מזון עשירים במגנזיום
      3. בישראל חלק ניכר ממי השתיה וכיום גם מי חקלאות הם מותפלים. מי ים מותפלים הם נטולי מגנזיום. אמנם יש דיבורים על השבת מגנזיום למים המותפלים המופנים לשתיה אבל בינתיים זה לא קורה.
      לכן למי שחסר מגנזיום בישראל הדרך האפקטיבית להשלים את המחסור הינה תוספי תזונה. או לשתות רק מים מינרלים.
      גיא

אהבתם את הפוסט? נשמח לשמוע אתכם