ברוכים הבאים למרכז המידע
לחיפוש בטקסט חופשי במרכז המידע הקלידו מילות חיפוש בתיבה
מרכז המידע  > אומגה 3 ותרופות קשב וריכוז ללא תרופות – נצלו את הקיץ 
17
30/07/2015 | 

קשב וריכוז ללא תרופות – נצלו את הקיץ

לחיות ללא תרופות בלימודים

אומגה 3 בשימוש מתאים עשויה להוות תחליף איכותי- היא בריאה לכל מערכות הגוף והשימוש בה אינו מלווה בתופעות לוואי כמו בתרופות. עם זאת זמן ההשפעה שלה הוא ארוך יותר לעומת תרופות המשפיעות תוך שעות, לכן מומלץ להתחיל שימוש בהקדם ולא לחכות לתחילת הלימודים. שילוב אומגה 3 עם תרופות פסיכיאטריות אפשרי אך דורש זהירות ועליה הדרגתית במינון האומגה, עקב הגברת פעילות התרופה ככל שמינון האומגה עולה.

הניסיון שלנו ומחקרים בעולם מצביעים על הקשר בין מחסור באומגה 3 להופעת תסמינים של קשיי קשב וריכוז. לכן שימוש מוגבר בתוסף אומגה 3 מאיץ את השלמת המחסור הקיים ועשוי לבטל את הפרעות הקשב.

בתקופת שנת הלימודים, ילדים רבים נוטלים תרופות מרשם פסיכיאטריות. חשוב לדעת ששימוש במינון מוגבר של אומגה 3 בשילוב עם תרופות פסיכיאטריות עלול להגביר את הפעילות של התרופות, ולכן מומלץ להימנע משילוב.

אז מה עושים?

אנחנו ממליצים לנצל את תקופת החופש הגדול וחגי תשרי שבה לא משתמשים בתרופות למשך פרק זמן ארוך, כדי לעשות שימוש יעיל ומזורז באומגה 3 ולהתחיל את השנה ברגל ימין.

איך עושים את זה?

1.      משתמשים במינון מקסימלי של אומגה 3- על פי מחשבון המינונים באתר שלנו.

 

איך משתמשים במחשבון?

 

מתחילים בקריאת הגילוי הנאות (ע"י לחיצה על המחשבון כמו בציור שלהלן):

 calculator

ולאחר הסכמה לתנאי השימוש ייפתח לפנייך מחשבון מינונים לפי משקל גוף ומצב בריאותי. כדאי לשים לב שבמקרי בריאות מסוימים נמליץ על שילוב של אומגה 3 עם ויטמין E.

 

איך מתחילים להשתמש?

אם אתם משתמשים באומגה 3 בפעם הראשונה מומלץ להגיע למינון המקסימלי בהדרגה. כלומר להתחיל מכמוסה אחת ביום ומדי כמה ימים להוסיף עוד כמוסה עד הגעה למינון המקסימלי. מומלץ להישאר במינון זה למשך כחודש-חודשיים ולבדוק את מידת ההשפעה, ובמידת הצורך לכוונן מינון. היעזרו בנו לצורך כך.

 

טיפ לשימוש

את המינון היומי ניתן לקחת הכל בבת אחת או לחלק על פני היממה. אין לכך השפעה על האפקטיביות.

מה עושים ילדים שלא יודעים לבלוע קפסולות? כל הרעיונות היצירתיים בעמוד איך לתת אומגה 3 לילדים.

 

איך משלבים עם תרופות?

במידה ואתם משתמשים בתרופה קונבנציונלית פסיכיאטרית (למשל תרופה לקשב וריכוז) ומעוניינים לנסות לשלב אומגה 3 מבלי להפסיק את השימוש- ניתן להשתמש בפרוטוקול אומגה– תכנית המעבר לחיים ללא תרופות. פנו אלינו למידע נוסף. בכל מקרה של שינוי בתרופות מומלץ להיוועץ עם הפסיכיאטר או הרופא המטפל.

 

2.      מוסיפים ויטמין E שיגן על יעילות האומגה 3 ועשוי לזרז את השפעתה.

ויטמין E הינו נוגד חימצון יעיל עבור אומגה 3 והוא מגן עליה מפני קלקול החומר הפעיל. אנא השתמשו במחשבון המינונים כדי לבחור מינון ויטמין E מומלץ.

טיפ לשימוש בויטמין E– מומלץ לצרוך ויטמין E בסמוך לאכילת מזון שומני כלשהו (ביצה מטוגנת, גבנ"צ וכל מזון המכיל שומן רווי. אפשר גם שומן בלתי רווי כגון אבוקדו ואגוזים).

נטילת ויטמין E לא חייבת להתבצע בסמוך לזמן נטילת האומגה 3. אין לכך השפעה על האפקטיביות.

 

3.      מפחיתים ככל האפשר אכילת סוכרים ועמילנים.

מניסיוננו אכילת מזון מעובד, סוכרים ועמילנים מגבירה תסמינים של קשיי קשב וריכוז, של היפראקטיביות, טיקים, אובססיות וקשיי התנהגות נוספים. ניתן להשתמש בהמלצות התזונה שלנו המופיעות בעמוד המלצות תזונה.

 

לפני התחלה אנחנו ממליצים לצפות בהרצאה של גיא בן צבי- לחיות ללא תרופות עם קשב וריכוז:

ט' משתפת: "ממצב שבו הנער עייף, נטול כוחות, מרגיש מרחף ולא מרוכז,
בעיות חרדה שהיו כבר קודם והתגברו בקיצוניות,
הגענו למצב שבו הילד שמח, אנרגיה טובה, יש כוחות לפעילות, ריכוז טוב
והחרדה ירדה למינימום…"

לסיפורים אישיים נוספים לחצו כאן

בכל שאלה או תהיה מומלץ לפנות אלינו במייל [email protected] או בטלפון 04-9999524.

גילוי נאות: כל הנאמר באתר זה, ניתן על ידינו על פי ניסיוננו ומיטב הבנתנו בלבד. אין באמור משום הנחיה לטיפול ואין הוא מחליף התייעצות עם רופא ואין בו המלצות או הנחיות של רופא. כל העושה שימוש בנאמר באתר זה, לגבי עצמו או אחרים, עושה זאת על אחריותו האישית בלבד.

שלכם,

משפחת בן צבי וצוות אומגה 3 גליל

צוות אומגה 3 גליל. מימין לשמאל: ענת, אור, בתיה, אורנה וגיא

צוות אומגה 3 גליל. מימין לשמאל: ענת, אור, בתיה, אורנה וגיא

17 תגובות

  1. אמיר שפר הגיב:

    היי, הבן שלי, בן 10, נעזר באומגה 3 גליל, ולוקח מדי יום 5 אמפולות פלוס ויטימין E. יש שיפור, אבל יש עוד הרבה מקום לשיפור נוסף.
    האם יש מניעה לתת לו במקביל גם פוספטידיל סרין?

    • אור שוהם הגיב:

      שלום אמיר
      כמה הוא שוקל? כמה זמן הוא לוקח מינון זה? כצעד ראשון הייתי מנסה ללכת למינון המקסימלי שמומלץ לו למשך כחודש.
      מעבר לזה פוספטדיל סרין הרבה פעמים נמצא כמועיל בנוסף לאומגה 3 ונותן שיפור נוסף, כך שלא רק שאין מניעה אלא לפעמים זה מומלץ.
      אתה יכול להזמין אקטיב-בריין (פוספטדיל סרין) אצלנו.
      בברכה, אור

  2. נדב הגיב:

    אם אני לוקח את המינון המינמלי ומדי פעם את המינון הממוצע תהיה השפעה אחרי חודשיים ?

    • אור שוהם הגיב:

      שלום נדב
      קשה לקבוע. תלוי מה גובה המחסור אצלך אישית, את זה אפשר לדעת רק בבדיקת אומגה 3 בגוף.
      אם אנחנו רוצים לזרז את ההשפעה ואין לנו אינדיקציה אישית עליך, נמליץ ללכת על מינון מקסימלי ו"לכסות" את האפשרויות. מינון נמוך יותר פשוט ימלא את המאגרים בצורה איטית יותר, אבל קשה לקבוע במשך כמה זמן.
      בברכה,
      אור

  3. נדב הגיב:

    לקחת את המינון המקסימלי של האומגה 3 בעייתי לי גם בגלל המחיר הכספי וגם בגלל ש11 גלולות זה נראה לי המון .אז חשבתי אולי אני אקח את המינון המקסימלי של הויטמין E האם תהייה לכך השפעה כיום (כבר חודש וחצי אני לוקח את המינון המינימלי של אומגה 3 והמינון המומלץ של ויטמין E)

    • אור שוהם הגיב:

      הי נדב
      מציעה שתנסה את המינון הממוצע שמומלץ לאומגה, זו תהיה עליה יותר הדרגתית מאשר לקפוץ ישר למקסימום. קח בחשבון שבמקרה זה כדאי להיות יותר סבלני כדי להרגיש אם יש השפעה, ומהי ההשפעה עליך. ויטמין E נועד לשמור על האפקטיביות של האומגה ולכן כגובה מינון האומגה כך גובה מינון הויטמין E, אני לא חושבת שתהיה לו השפעה נוספת בפני עצמו אם תיקח אותו במינון גבוה יותר.
      בברכה, אור

  4. איילת הגיב:

    היי נדב
    מה ניתן לתת לארוחת בוקר לילד שנוטל אומגה 3 והולך לבית ספר iצריך להיות שבע עד השעה שתיים לפחות?

    • אור שוהם הגיב:

      שלום איילת
      אנחנו ממליצים להוסיף לכריך או לקופסה ששולחים לבית הספר כמה שיותר שומן, חלבון, ירקות. גם שקית עם אגוזים, שקדים וכד' לנשנושים אם הילד אוהב.
      למשל אם מכינים כריך אז להשתמש ככל הניתן בקמח מלא, ולהוסיף לו הרבה חמאה, ביצה, בשר או נקניק איכותי וכדומה. ככל שיש אחוז גבוה יותר של שומן ופחות אחוזי סוכר כך מוטב לדעתנו, וגם משביע יותר לאורך זמן.
      אני מציעה לך לנסות להיעזר ברשימת המזונות שהכנו ולראות מה משם יכול להכנס לקופסת האכול לבית הספר.
      כמו כן בהסבר "כיצד לבחור לחם"
      שנה טובה ומוצלחת
      אור

  5. דורה הגיב:

    היי,
    האם במקום ויטמין E אפשר לקחת Q10, ו/או ויטמין סי?
    ועוד שאלה – האם גם בשילוב תרופות פסיכיאטריות נוגדות חרדה (כמו ציפרלקס), יש צורך בפרוטוקול?
    תודה,
    דורה 🙂

    • גיא בן-צבי הגיב:

      שלום דורה
      Q10 וויטמין C אינם תחליף לויטמין E בשום אופן! הם אמנם נוגדי חימצון אך הם לא מגינים על אומגה 3 בפני חימצון! רק ויטמין E מסוג אלפא טוקופרול מגן על אומגה 3 בגוף בפני חימצון.
      למצב של חרדה אם המצב לא קשה במיוחד ניתן גם בצורה עצמאית לתסף אומגה 3 ולרדת בהדרגה בציפרלקס. אנו בשלב אחרון של פיתוח של פרוטוקול אומגה לביצוע עצמי. מי שנרשם לפרוטוקול עצמי מקבל למעשה את כל הנחיות התזונה של הפרוטוקול המודרך, פשוט בלי ליווי והדרכה. זה בהחלט עשוי להתאים במקרה קל יחסית של תרופה אחת כמו ציפרלקס וחרדה שאיננה קלינית קשה.
      בברכה
      גיא

  6. חנה הגיב:

    מאלף יישר כוח, שינית לי הרבה מתפוסי המחשבה.

  7. חנה הגיב:

    נהינתי מההרצאה שלך

  8. מאור הגיב:

    אני קיבלתי השפעה לאחר חודש שימוש, אבל עדיין לא ברמת ריכוז כמו שבעבר הייתי צורך ריטלין.
    ההשפעה גוברת גם לאחר חודש והריכוז יוגבר , או שנשארת אותו הדבר ההשפעה גם לאחר חודשיים ושלוש?
    אני לוקח לפי פרוטוקול אומגה 3 לפי מחשבון מינונים לבעיות קשב, 10 ביום עם ויטמין e .

    • גיא בן-צבי הגיב:

      נשמע סביר. 3-4 שבועות לתחילת השפעה ומשם המשך שיפור איטי. אל תצפה להשפעה מהירה כמו תרופה בסגנון ריטלין או אדרל. מדובר בתהליך ארוך של החלפת חומצות השומן בממברנות של תאי העצב.
      ככל שתיקח קרוב יותר למקסימום במשקלך במחשבון ככה צפויה השפעה מהירה יותר. אבל מנסיון עם לקוחות וגם במחקר שנערך על ADHD בארץ ההטבה ממשיכה גם לאורך חצי שנה וכנראה יותר.
      גיא

  9. מאור הגיב:

    רציתי לשאול לגבי תזונה קטוגנית, אם היא מיטיבה עם בעיות קשב וריכוז?
    אני שואל את זה כי בתזונה שאתה מפרסם רשום מה לאכול אבל זה יוצר קצת חולשה אם אתה מצד אחד אוכל קצת פחמימות, ומצד שני לא מגיע למצב של קטוזיס (במידה ואוכל יותר מידי שקדים לצורך העניין שבסופו של דבר מעלים את כמות הפחמימות היומית מעל 50 גרם פחמימה ואז נוצר מצב שאתה לא בקטוזיס ולא אוכל מספיק סוכר ואז אתה במצב ביניים כזה לא נעים מבחינת הרגשה כללית של עייפות חולשה..
    בכל אופן רציתי לשאול אם זה בסדר להתחיל תזונה קטוגנית על מנת גם להגיע למצב שהמוח ניזון משומן ולא מגלוקוז וכך גם תרד לי החשקים האלה למתוקים , ולא תהייה לי חולשה שמאפיינת קצת פחמימות עד (140גרם), וגם האם תזונה קטוגנית מיטיבה עם בעיות קשב וריכוז?
    ובכללי רציתי לשאול מה עמדתך בעד תזונה קטוגנית , כי פליאו רגיל עם הרבה שעועית , חומוס וכל זה שבסופו של דבר משאיר אותך עדיין באמצע בלי הרבה סוכר עם חולשה ובלי קטוזיס שאתה ניזון משומן ופחות רעב..
    יש לציין שלפי תזונת אומגה גליל אני סוג של לא בקטוזיס ולא ניזון ככ מסוכר ואז זה סתם יוצר מצב של חולשה ואכילה של יותר פחמימות ומתוקים.
    קראתי שלוקח בין שבועיים לחודש להיכנס לקטוזיס ואז אתה יכול להסתפק בשני ארוחות ביום בלי רעב וכמובן שיגיעו משומנים בריאים קצת ירקות עלים ירוקים וכמות חלבון של 1-1.5 גרם חלבון כפול משקל גוף..
    אז אני שוקל במקום התזונה שלך ללכת על תזונה קטוגנית כדי לא להיות באמצע כזה לא השומנים ולא בגלוקוז, מה העמדה שלכם לגבי תזונה קטוגנית?

  10. מאור הגיב:

    יש לציין שאני גם בן 26 ושוקל להכנס ללמוד תואר או משו, וזה חלק מהתהליך שאני עובר עם עצמי על מנת לראות אם אפשר להכנס ללמוד 3 שנים גם בלי ריטלין או שאני אוותר על לימודים גבוהים. כי אחרי כל המאמרים שלך שקראתי וביוטיוב כל הכנסים שלך, הזה גרם לי בטוח לוותר על הכדורים. בינתיים אני צורך חודש וחצי אומגה גליל עליתי למינון 10 עם ויטמין e לפי פרוטוקול אומגה, אבל כרגע לא מרגיש שזה פתר לי את הבעיות קשב ועדיין קשה לי להתמקד במשהו הרבה זמן או לחלופין במקצועות ריאליים, שבניגוד לאומגה עם הריטלין הייתי תותח במקצועות ריאליים . ניכרת השפעה קטנה עד כה עם האומגה אבל ממש השפעה קטנה ברמה שזה לא משפיע עליי על בעיות הקשב בכלל בקטע של ויסות הדופמין כמו שאתם מציינים. אתה אומר שזה נבנה עם הזמן, אז אני אצרוך במשך חצי שנה ונראה אם זה עזר לבעיות קשב בצורה ניכרת או שזה סתם אפקט פלצבו

אהבתם את הפוסט? נשמח לשמוע אתכם